Istoria Béres

„Béres“ este una din mărcile cele mai cunoscute şi apreciate în Ungaria. Se ştie despre fabrica de medicamente Béres că nu este o firmă obişnuită: ea are o imagine personală. A fost numită după inventatorul legendar Dr. József Béres, senior, şi bazându-se pe invenţia acestuia de renume mondial, de-a lungul celor 25 ani de activitate, s-a transformat într-o companie de talie internaţională, care, cu coordonarea familiei, a reuşit să-şi păstreze independenţa, credibilitatea, popularitatea şi orientarea umană chiar şi în condiţiile competiţiei pe piaţa globalizată.

Produsele Béres sunt cunoscute şi folosite de milioane de persoane, de la tineri la vârstnici.  Invenţia legendară în jurul căreia s-a construit astăzi un întreg grup de societăţi şi o ofertă de zeci de produse sunt picăturile Béres Drops. Produsul a fost conceput în 1972, ca o culminare a eforturilor îndelungate şi susţinute ale unui cercetător înzestrat cu talent extraordinar, dr. József Béres, sr.
Béres Drops este un supliment de microelemente unic şi special, care facilitează menţinerea şi restaurarea funcţionării normale a organismului uman, îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului natural de protecţie al organismului, a sistemului imunitar, şi se poate administra cu succes ca adjuvant în terapia bolilor tumorale pentru îmbunătăţirea stării generale şi dispoziţiei pacienţilor.

Bolnavul se agaţă de orice speranţă, astfel încât vestea beneficiilor picăturilor dezvoltate la începutul anilor 70 s-a răspândit rapid. Tot mai multe persoane l-au vizitat pe József Béres acasă, din toate părţile lumii, iar cercetătorul – deoarece şi-a creat picăturile ca să-i ajute pe oameni – s-a opus autorităţilor şi le-a oferit gratuit persoanelor care i-au cerut ajutorul şi numeroşilor pacienţi cu boli tumorale.
Lupta a fost îndelungată şi calea către recunoaştere dificilă, însă în final, la presiunea pacienţilor şi umaniştilor, în 1978 picăturile Béres Drops au primit autorizaţie oficială pentru a fi comercializate.

Totodată, familia a înţeles clar că distribuirea, popularizarea şi recunoaşterea oficială a picăturilor Béres Drops pot fi efectuate eficient doar sub forma unei societăţi comerciale. În 1989, simultan cu schimbările politice, s-a format societatea pe acţiuni Béres Részvénytársaság. Picăturile lui József Béres sunt utilizate astăzi de sute de mii de persoane pentru întărirea sistemului imunitar, ele reprezentând un ajutor sigur pentru milioane de oameni în perioada recuperării din diferite boli sau post-operatorie.
În 2000, produsul Béres Drops a fost clasificat ca medicament, iar în 2002, inventatorului său, dr. József Béres, sr., i s-a acordat cea mai înaltă distincţie ştiinţifică din ţară, premiul Széchenyi, şi statuia sa a fost inclusă în 2008 în rândul celor mai mari terapeuţi ungari în Muzeul istoriei medicale Semmelweis.

 În semn de o apreciere impresionantă, preparatul legendar Béres Drops a fost recunoscut cu titlul de produs ungar specific în 2013.
Succesul picăturilor Béres Drops şi popularitatea extraordinară a mărcii „Béres“ au încurajat proprietarii să-şi clădească şi să-şi dezvolte mai departe întreprinderea. Oferta care conţinea iniţial un singur produs, picăturile Béres Drops, a fost completată până în prezent cu peste şaptezeci de tipuri de preparate, puse pe piaţă în Ungaria şi în ţările din regiune.
Societatea este extrem de mândră de obţinerea poziţiei de lider de piaţă în mai multe segmente ale pieţei, datorită eforturilor dedicate. Produsele Béres sunt lidere pe piaţa ungară a produselor pentru întărirea sistemului imunitar, a produselor complexe de multivitamine, minerale şi microelemente, pe piaţa vitaminei C şi a medicamentelor complexe pentru suplimentarea calciului.

Drept dovadă a dezvoltării, întreprinderea mică ce număra abia 10 persoane la fondarea sa în 1989 astăzi s-a dezvoltat într-un grup de societăţi cu aproape 500 de angajaţi.
Exemplul ştiinţific şi uman al fondatorului, dr. József Béres, sr., a fost şi este steaua călăuzitoare pentru fiul său, dr. József Béres, care din 2000 este preşedintele Fabricii de medicamente Béres. Soţia acestuia, Klára Béres, este membră a consiliului director, director de comunicare al companiei şi preşedinte al Fundaţiei Béres, care de peste 20 de ani şi-a asumat chemarea nobilă a fondatorului dr. József Béres, sr., ajutându-i pe cei nevoiaşi, sprijinind educaţia şi cultura în ţară şi peste hotare.

© Copyright 2012 Béres Pharmaceuticals Ltd.

Increst Communication