Téli vitaminpótlásA meghűléses és más légúti betegségek, amilyen az influenza, a megfázás, a nátha, a hörghurut ebben az időszakban szinte mindennaposak környezetünkben, így nyugodtan állíthatjuk, ez a leggyakoribb betegségcsoport.
Mivel ezek a betegségek szinte egyidősek az emberiséggel, és gyakran szinte mindennapinak tekintjük őket, és mindannyiunknak megvannak a magunk "jól bevált" módszerei a kezelésére. Ezek a gyógymódok azonban gyakran nem vezetnek eredményre, sőt az orvos által felírt antibiotikum is csak a bakteriális fertőzések esetén segít, a vírusokat azonban nem képes legyőzni. A kulcsszó ebben az esetben is az immunrendszer, azaz szervezetünk természetes védekező rendszere. A szervezet képes ellenállni a kórokozóknak, ha a saját természetes védelmi rendszere jól működik. Ehhez pedig bizonyos életfontosságú anyagok (vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek) harmonikus egyensúlyára van szükség. Amennyiben ezeket a létfontosságú anyagokat biztosítjuk, a szervezet jól működik.
Ilyenkor télen, amikor egyre kevesebb a rendelkezésünkre álló friss gyümölcs és zöldségféle és lecsökken a napsütéses órák száma, fokozottan ügyelnünk kell a táplálkozásunkra. Télen hajlamosak vagyunk energiadúsabb táplálékot fogyasztani, míg kevesebb friss zöldségfélét. A téli táplálkozás tehát szükségszerűen különbözik a többi évszakban megszokottól, ezért nagyon fontos, hogy ebben az időszakban különösen figyeljünk a szervezetünk számára nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek pótlására.back

© Copyright 2012 Béres Pharmaceuticals Ltd.

Increst Communication