Miért ajánlott multivitamint szedni?Sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy ők egészségesen élnek és egészségesen táplálkoznak, így nincs szükségük vitaminkészítményekre. Ha egy kicsit alaposabban utánanéznénk, valószínűleg kiderülne, hogy ezeknek az egészségesen élő embereknek sem jut mindig idejük az ajánlott napi legalább félóra testmozgásra, gyakran megkísérti őket egy-egy csésze kávé, egy cigaretta, és kapkodva esznek valamit a munkahelyükön. Talán a napi többszöri zöldség-, gyümölcs- és tejfogyasztás sem sikerül mindig, sőt a főzési, ill. élelmiszer-feldolgozási eljárásnak köszönhetően gyakran semmivé válik az egészségesnek tartott ételek vitamintartalma. Az is megtörténhet, hogy diétázás, vagy vegetáriánus táplálkozás miatt csökken vitamin- és ásványi anyag fogyasztásunk.
Így sokan vannak, akik egészségesen szeretnének táplálkozni, de nem jut idejük, energiájuk arra, hogy minden tekintetben kielégítsék szervezetük vitamin-, ásványi anyag- és nyomelem-igényét. Ezért fejlesztették ki a multivitamin-készítményeket, melyek segítségével mindenki könnyen és gyorsan pótolhatja a táplálkozásából adódó hiányosságokat.
"A multivitamin készítmények esetében a komplex összetétel mellett az is fontos, hogy igazodjanak az adott régió táplálkozási szokásaihoz is. Ez azt jelenti, hogy a napi átlagos vitaminbevitelből adódó hiányosságokat kell pótolniuk, és nem "megadózisú" vitaminbombákat adni az embereknek függetlenül azok táplálkozási szokásaitól."  mondta Dr. Kónya Csaba a Béres Gyógyszergyár orvosigazgatója.


 

A mindennapi vitaminpótlás 50 év felett is nagyon fontos!!!

Biológiai szempontból mindnyájan 30 éves korunk körül vagyunk a csúcson, szervezetünk teljesítőképessége és immunrendszerünk ekkortájt nyújtja a maximumát. Sajnos azonban az idő előrehaladtával szervezetünk belső működése lassan megváltozik. Ma már tudjuk, hogy a korral járó problémák java része nem elsősorban éveink számának növekedésére, hanem olyan ? befolyásolható ? tényezőkre vezethető vissza, mint például az életmód, ezen belül pedig a táplálkozás. A tápanyagok csökkent felszívódása, a rosszabb hasznosulás, illetve a szervezet megnövekedett igénye miatt ötvenes éveinktől bizonyos vitaminokból, ásványi anyagokból és nyomelemekből nagyobb mennyiségre van szükségünk.
A komplex összetételű multivitamin készítmények hozzájárulnak a szervezet vitamin-, ásványianyag- és nyomelem szükségletének biztosításához, ezáltal a teljesítőképesség és a jó közérzet fenntartásához, az immunrendszer és az ízületek normális működéséhez.
A modern multivitamin készítményekben már megtalálható a ginseng, amely hozzájárul a szervezet fizikai és szellemi teljesítő képességének fenntartásához, a glükózamin, amely az ízületek egészséges működését segíti elő, a lutein, amely segíti a szem egészségének megőrzését és a likopin, amely gátolja a szervezetben lezajló káros oxidációs folyamatokat, és így késlelteti az öregedési folyamatokat.

 back

© Copyright 2012 Béres Pharmaceuticals Ltd.

Increst Communication