Hatékony segítőtársak a légúti megbetegedések időszakábanTudjuk, hogy itt a szezonja, tudjuk, hogy az idén is bőszülten támad, küzdünk ellene, mégis előfordul, hogy legyűr a nátha, kitör rajtunk az influenza. Mit tehetünk, ha leterítettek a baktériumok, vírusok? A vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek nélkülözhetetlenségével már tisztában vagyunk, és ha ezeket megfelelő gyógynövényekkel ötvözzük, bizton számíthatunk a természettől kapott gyógyító erőre.


Régóta ismert, hogy meghűléses megbetegedések esetében hatékonyan alkalmazhatók a gyógynövények. Az egyik legismertebb, legjelentősebb szereplő e téren az echinacea, azaz a kasvirág. A fertőző betegségekben a kasvirág tinktúra hosszú ideig az amerikaiak egyik legfontosabb házi orvossága volt. Később klinikai vizsgálatok igazolták, hogy az echinacea jól alkalmazható a meghűlések és az influenza elleni védekezésben, valamint a tünetek súlyosságának enyhítésében és a fertőzés időtartamának csökkentésében. Megfelelő időben és megfelelő adagolásban alkalmazva az influenzás fertőzések közel 80%-ánál értek el javulást. Az echinacea hatóanyagai fokozzák a szervezet természetes védekezőerejét, antibakteriális, antivirális hatással rendelkeznek. Nem csoda ha a természet nagyszerű ajándékát ma újra egyre szélesebb körben alkalmazzák a különböző felsőlégúti megbetegedések kezelésében.


Ma már azon sem lepődünk meg, amikor újabb és újabb egészségi problémáról derül ki, hogy köze van a stresszhez. Egy, a közelmúltban végzett vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy a megfázás és az infuenza tünetei stressz hatására felerősödnek. A ginsengről viszont régóta tudjuk, hogy alkalmas a pszichés és szomatikus (fizikai) teljesítőképesség növelésére, az immunrendszer erősítésére.


Nátha és influenza esetén tehát az immunrendszer erősítésében nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek mellett az echinacea és a ginseng is hatékony segítőtárs lehet - mondta Dr. Kónya Csaba a Béres Gyógyszergyár Zrt. orvosigazgatója.back

© Copyright 2012 Béres Pharmaceuticals Ltd.

Increst Communication