Herbals Glossary

  • Ginseng
  • Echinacea
  • Ginkgo biloba
  • Merişor (Vaccinium macrocarpon)


Ginseng

Rădăcina de ginseng este folosită de sute de ani în Orientul Îndepărtat. Ginsengul asiatic (Panax ginseng) face parte din familia Araliaceae, care include şi ginsengul american (Panax quinquefolius) şi ginsengul siberian cunoscut sub denumirea de eleuthero (Eleutherococcus senticosus). Este cultivat de peste 400 de ani. Planta conţine ingrediente active valoroase: saponine, uleiuri, fitosterol, carbohidraţi, aminoacizi, vitamine şi peptide.



Ginkgo biloba

Aparţine familiei Ginkgoaceae. Este un arbore foios amfibiu. Ginkgo este unul dintre arborii cei mai longevivi: se găsesc şi exemplare mai vechi de o mie de ani, fiind şi o specie antică, monocotiledonată. S-a dezvoltat probabil acum 200 milioane de ani în epoca de piatră. În scopuri terapeutice sunt folosite frunzele arborelui ginkgo. Frunzele arborelui ginkgo conţin flavonoide şi terpenoide. Componentele flavonoide principale sunt quercetina şi chempferolul. Flavonoidele din ginkgo contribuie la circulaţia normală a sângelui, inclusiv circulaţia la nivelul creierului, precum şi la menţinerea unei performanţe intelectuale adecvate, de exemplu a memoriei.



Echinacea

Echinacea este două specii folosite în scopuri terapeutice: Echinacea purpurea şi Echinacea angustifolia. Ambele plante au proprietăţi terapeutice similare. Planta conţine polizaharide (arabinogalactani), derivaţi ai acidului cafeic (acid cicoric), ulei esenţial, alcamide şi poliine. Întăreşte sistemul imunitar, adică capacitatea de apărare a organismului. Este potrivită ca adjuvant în tratarea şi în prevenţia răcelilor de gravitate redusă şi medie şi a infecţiilor căilor respiratorii şi tractului urinar. Extern, se aplică în cazul plăgilor care se vindecă greu şi a bolilor dermatologice inflamatorii.



Merişor (Vaccinium macrocarpon)

Merişorul sau cranberry (Vaccinium macrocarpon) a fost necunoscut în Ungaria până în anii 1990. Provine din America de Nord, este un arbust peren cu înălţimea de aproximativ 10-15 cm, fiind o plantă medicinală care produce fructe roşii-galbene mai mari decât coacăzele. Pe boabele rubinii-roşii apar pete gălbui-roşii, având o pulpă mai deschisă la culoare şi mai crocantă, cu gust uşor acru. Merişorul este foarte de bogat în antioxidanţi.




© Copyright 2012 Béres Pharmaceuticals Ltd.

Increst Communication